Het appartement


Het meest bizarre begon toen ze het appartement binnen liepen. Ze hadden echt geen idee waar ze op dat moment in terecht kwamen. Het is precies zoals ook wordt gezegd in het filmpje, alsof ze regelrecht in een aflevering van CSI zijn terecht gekomen. En daar leek het inderdaad op. De nieuwsartikelen en foto's op de muur gepint, allemaal met elkaar verbonden als één groot complot, de ramen volledig bedekt met kranten. En alles wees naar één ding: maanstenen.

 Ze hadden veel foto's genomen van het appartement en vooral de krantenartikelen. Maar het belangrijkste wat ze daar vonden, was een mailtje op de laptop van zijn buurman. Samen met een bijlage, een zip-bestand, stond er maar één zin in de mail: "Man steals moonrocks for love". Dat het wederom om maanstenen ging, zorgde ervoor dat ze perse wilde weten wat die zip-bestand ermee te maken had. Deze was helaas versleuteld met een wachtwoord, en vermoedelijk was de zin een aanwijzing. Het werd voor hen te gevaarlijk om nog langer in het appartement te blijven, dus maakten ze nog wat foto's en namen de laptop mee om bij hen om het wachtwoord te kraken.


Hieronder post ik de meeste van de foto's die ik op hun mobiel vond. Sommige artikelen laten inderdaad een verband zien dat best verontrustend kan zijn.....mocht het waar zijn! Het zip-bestand stond toevallig ook opgeslagen op hun mobiel, waarschijnlijk omdat ze het ook wilden posten. Nadat ik de foto's van de nieuwsartikelen nogmaals bekeek, zag ik al snel het verband. Het was me uiteindelijk gelukt om het wachtwoord te kraken! Was het hen uiteindelijk ook gelukt? En wat zat er dan precies in dat zip-bestand? Vindt de connectie tussen de mail van Orb Robinson en de artikelen in het appartement, en je krijgt je antwoord....

Maansteen.zip  << videopost.3: wachtwoord gehackt!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten